Hoe werkt meerouderschap in de praktijk?

In 2Doc-documentaire ‘Gedeeld door drie’ zien we het verhaal van Maarten en Elliot, een koppel met een grote kinderwens. In de film laten documentairemakers Evita Mac-Nack en Maxime de Vries zien hoe meerouderschap er in de praktijk aan toe gaat.

‘Wij volgen een persoonlijk verhaal van mensen’, vertelt filmmaker Maxime de Vries aan 2Doc. ‘Maarten en Elliot waren nog helemaal in het datingproces en met Kim aan het uitzoeken hoe ze dit vast gingen leggen. En toen dachten we echt: hoe gaan we dit doen? Het is een zeer persoonlijke kwestie: je gaat een kind krijgen, leert elkaar kennen en dan heb je twee meiden met een camera die dat allemaal vast willen leggen.’

Zelf komt Evita Mac-Nack uit een BAM-gezin. Ze werd opgevoed door een bewust alleenstaande moeder. In haar jeugd heeft ze gemerkt dat mensen zich veel zorgen maken over kinderen uit niet-traditionele gezinnen, terwijl dat in veel gevalllen niet terecht is.

Maarten en Elliot waren in gesprek om samen met Kim een kindje te krijgen. Uiteindelijk zijn ze daar helaas niet uitgekomen. ‘Ik denk dat zij te veel verschilden qua persoonlijkheid. Ik snap dat ze stoppen, want ze moeten anders toch de rest van hun leven samenzijn voor het kind’, vertelt Evita.

Bron: gay.nl

Reactie achterlaten