Heleen

Mijn zoon woont al een aantal jaren samen met een man. Rond zijn achtentwintigste ontstond bij hem de wens om vader te worden. Zijn toenmalige partner had aarzelingen. De verhouding liep ook om andere redenen ten einde. Een paar jaar later ontmoette hij zijn huidige partner met wie hij die kinderwens wel vorm kon geven.

Via de website ‘meer dan gewenst’ ontmoetten zij een vrouw die graag met een homo-paar een co-ouderschap wilde aangaan. Na een klein jaar van kennis making besloten zij de zwangerschap aan te gaan. Mijn zoon zou de biologische vader worden. Het werd een tweeling die is ontstaan met steun van het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp.

Op zijn 38ste is mijn zoon vader geworden van twee zoontjes. Met z’n drieën voeden ze de jongetjes, die inmiddels vier jaar oud zijn, op. Mijn zoon zou het nooit alleen kunnen doen. De enorme steun van zijn partner is erg belangrijk bij het in de praktijk uitvoeren van zijn vaderschap.

Zijn partner steunt mijn zoon niet alleen, hij voelt zich ook volledig verantwoordelijk voor hun kinderen die allebei dol op hem zijn. Hun belang is zijn belang. Het is dus ‘meer dan gewenst’ dat hij een juridische erkenning krijgt voor zijn vader-zijn.